Referenser

Vi på Etebra har fått äran att fortsätta samarbetet med Ekesiöö Bygghandel.
I samband med Ekesiöös flytt till nya fina lokaler på Bällstavägen 102 i Bromma har vi fått leverera en ny telefonlösning, Weblink InFinity och trådlöst nätverk från Fortinet.

”Att planera och bygga en helt ny anläggning tar mycket tid och därför har det varit tryggt att få hjälp av Etebra. Vi har haft ett samarbete i snart 20 år så dom vet vilka behov vi har och vilka produkter som motsvarar våra önskemål säger VD Stefan Ekesiöö”

Tebo Byggtillbehör valde Weblink Unified 2.0.
Att bli mer mobila var önskemålet när Tebo Byggtillbehör började fundera på att byta ut sin gamla telefonväxel.
"Tidigare var växeln och företagets mobiler helt separerade men med den nya lösningen från Weblink så har vi full kontroll på samtliga medarbetares anknytningar", säger Robin Sjögren, IT och telefoniansvarig på Tebo Byggtillbehör. "Att vi sedan enkelt kan logga in/ur i köerna var ytterligare ett skäl till att välja Weblink", fortsätter Robin.
 
"Inför driftsättningen är man förberedd på att det kan bli ”stökigt” men allt har gått supersmidigt och extremt smärtfritt. Alla små detaljer som uppstått har Etebra löst i en ögonblinkning och alla kollegor är imponerande av hur väl genomfört bytet blev. Etebra har verkligen fått det att verka enkelt och det ska de ha en stor eloge för", avslutar Robin Sjögren.

Installation av iPECS hos Edsvikens Larm.
Edsvikens Larm är ett företag som installerar inbrottslarm hos företag och organisationer. Etebra har varit leverantör av telefonisystem till Edsvikens Larm sedan 2004.

"När Telia stängde ner ISDN Duo passade vi på att byta den gamal LG-växeln till en modern iPECS från Ericsson-LG", säger VD:n Jan Jelvin.

Installation av datanät i Svea Ekonomis nya lokaler

Svea Ekonomi har under alla år anlitat Etebra för kabelinstallationer. När man flyttade till nya lokaler så var det självklart att ta hjälp av Etebra.
"Även om det var ett stort jobb på ca 2 000 uttag och en massa fiber så visste vi att Etebra skulle klara det galant", säger Jörgen Edström , IT chef på Svea Ekonomi.

Kabeldragning hos Hotel Birger Jarl

Hotel Birger Jarl i centrala Stockholm ska uppgradera samtliga dörrlås på hotellet och då krävs installation av nya datauttag.
"Eftersom vi har jobbat med Etebra i över 10 års tid och alltid får ett väl utfört arbete så var det ingen tvekan att vi även i detta fall skulle anlita Etebra", säger Niklas Ulvesäter, ekonomichef på Hotel Birger Jarl.
Ca 80 st uttag har installerats på strategiska platser i hotellet.

WiFi och datanät hos Axela

I samband med flytt till nya lokaler så fick Etebra uppdraget att installera både ett helt nytt datanät på 120 st uttag men även ett WiFi-nät med sex accesspunkter från Ubiqity.

"Vi blev rekommenderade att kontakta Etebra och det ångrar vi inte!" säger Rolf Eriksson på Axela.

IT-Drift hos Djurakuten
Djurakuten är ett djursjukhus på Kungstensgatan i centrala Stockholm. Etebra har hjälpt dem med deras IT-miljö i över fyra års tid. Djurakuten har ca 30 datorer och tre servrar.

"Innan Etebra tog över IT-driften hos oss tog vi tag i problemen när de dök upp", säger Anita Söderman på Djurakuten. "Vi ringde till vår dåvarande leverantör och gjorde en felanmälan. Ibland fick vi hjälp snabbt, men det kunde i värsta fall ta några dagar innan vi fick hjälp. Som tur var drabbades vi inte av något stort driftstopp under den här tiden men vi insåg att det inte var hållbart att jobba så här i längden.  
När Etebra presenterade sitt upplägg med regelbundna supportdagar kände vi att det var rätt väg att gå. I dag är Etebra hos oss fyra timmar varannan vecka och det räcker gott för våra behov. Varje gång görs en noggrann genomgång av vår IT-miljö så att våra anställda får hjälp med de frågor som de har. Förutom det dagliga så har vi även fått hjälp med att under planerade former byta ut hårdvara i omgångar för att slippa göra allt på en gång.  
Vi är jättenöjda med Etebra och deras upplägg. Det är skönt att kunna ”mota Olle i grind” innan problemen dyker upp", avslutar Anita.